• Izjava o privatnosti

Izjava o privatnosti

CEWE Magyarorszag Kft (dalje: CEWE) štiti Vašu privatnost i razvija tehnologiju koja Vam omogućava najbolji i najsigurniji način korištenja Interneta, poštujući zaštitu osobnih podataka. Ova Izjava o privatnosti (dalje: Izjava) se odnosi na internetsku stranicu www.cewe-fotoknjiga.hr (dalje u tekstu: „Stranica“) te se Izjavom upoznajete s načinom prikupljanja osobnih podataka, njihovim korištenjem i stavljanjem na raspolaganje povezanim subjektima.

Ova Izjava ne važi za Internet stranice drugih poduzetnika za koje se nalaze linkovi (poveznice) na Stranici ili s kojih je moguće poveznicom stići na Stranicu.

Koristeći se Stranicom i dajući svoje osobne podatke, pristajete na postupanje podacima u skladu s ovom Izjavom, kao i Općim uvjetima poslovanja (dostupni na www.cewe-fotoknjiga.hr), koje skupno čine jedinstvena pravila postupanja osobnim podacima.

Prikupljanje i obrada podataka

Kada posjećujete Stranicu CEWE prikuplja i pohranjuje na svojem serveru Vaše podatke koji se uobičajeno privremeno prikupljaju i pohranjuju, kao što su: Vašu IP-adresa s koje ste pristupili Stranici, podatke o software-u pomoću kojeg predajete svoje podatke Session_ID radi identifikacije trajanja Vašeg posjeta Stranici, kao i datum i vrijeme Vašeg posjeta Stranici. Ti se podaci brišu nakon prestanka korištenja Stranice.

CEWE nadalje, prikuplja i obrađuje Vaše osobne podatke na dobrovoljnoj osnovi, a u svrhu registracije korisnika, slanja i prihvata narudžbi, obrada narudžbi i zahtjeva povezanih s narudžbama, prihvata i odgovora na upite, on-line prijava i nagradnih igara. Prilikom ispunjavanja pojedinog online-obrasca u kojem stavljate na raspolaganje svoje podatke, u istima je sadržana obavijest o konkretnoj svrsi za koju se prikupljaju Vaši podaci. U slučaju odbijanja davanja traženih osobnih podataka, CEWE neće biti u mogućnosti obraditi Vašu narudžbu niti na drugi način ispuniti Vaš zahtjeve.

CEWE u gore navedene svrhe uobičajeno prikuplja sljedeće Vaše osobne podatke:e-mail adresa, ime i prezime / naziv naručitelja, prebivalište / boravište / poslovnu adresu, telefonski broj, te druge podatke koje korisnik Stranice stavi na raspolaganje CEWE-u.

Vaše fotografije koje predate CEWE-u na obradu se automatski spremaju u samo Vama dostupnoj on-line galeriji fotografija u razdoblju od 30 dana od pohrane. CEWE Vam također nudi na korištenje on-line dostupan album spremnik fotografija koje možete koristiti ako želite Vaše fotografije spremiti na duže vrijeme. U svakom trenutku imate mogućnost Vaše fotografije izbrisati iz on-line galerije i / ili albuma ili ih učiniti dostupnima trećim osobama.

Nakon obrade Vaše narudžbe, tj. nakon što Vam ona bude isporučena, Vaše se fotografije čuvaju do 6 tjedana, sa svrhom omogućavanja obrade eventualnih reklamacija ili dodatnih narudžbi. Nakon proteka tog razdoblja, Vaše se fotografije bespovratno brišu.

Navedenim podacima se CEWE služi radi unapređenje ponude i kvalitete pružanja usluga, održavanja kvalitete, sakupljanja općih statističkih podataka koji se odnose na cjelokupno pružanje usluga, kao i na korištenje naše internetske stranice. Prilikom uporabe „Google +“ usluge, smatra se da je Naručitelj upoznat s pravilima o privatnosti glede usluga koje Naručitelj koristi putem iste usluge, pri čemu se smatra da se ova Izjava ne odnosi na uvjete takvih pružatelja eksternih usluga.

Prijenos putem interneta

Osjetljivi podaci kao što su podaci o korisničkom imenu, lozinkama, adresama, načinima plaćanja, bankovnim karticama ili podaci o računu prenose se isključivo u kriptiranim poveznicama (HTTPS, SSL) te se spremaju na zaštićene servere. Proces on-line plaćanja bankovnim karticama odvija se putem posredovanja društva CONCARDIS Gmbh.

 

Korištenje Vaših osobnih podataka

CEWE koristi Vaše osobne podatke isključivo u gore navedene svrhe. Samo ako ste na to izričito pristali CEWE će Vaše osobne podatke koristiti i za ankete vezane za svoje proizvode i marketinške svrhe. Ukoliko se prijavite za primanje vijesti o novitetima (tzv. newsletter), Vašu ćemo e-mail adresu koristiti za potrebe takvog oglašavanja, dok se ne odjavite s liste primatelja newsletter-a. Odjava je jednostavna i moguća u svakom trenutku.

Bez Vašeg izričitog dopuštenja CEWE neće dostavljati Vaše podatke trećim stranama. CEWE će Vaše osobne i slikovne podatke dostavljati društvu CEWE Magyarország Kft. (sa sjedištem u Mađarskoj) samo u onoj mjeri u kojoj je to potrebno radi cjelokupne i uspješne obrade Vaših narudžbi.

CEWE će Vaše osobne podatke dostaviti nadležnim državnim organima samo ako to zahtijevaju prisilni propisi.

Naše suradnike također upoznajemo s obvezom zaštite Vaših osobnih podataka, kao i s obvezom pridržavanja prisilnih propisa koji se odnose na zaštitu osobnih podataka.

CEWE neprestano unapređuje tehnologiju koja se koristi prilikom zaštite od neželjenih i namjernih upada u sustav u kojem se pohranjuju Vaši osobni podaci.

Uporaba kolačića („cookies“)

CEWE koristi tzv. kolačiće kako bi Stranicu učinio atraktivnijom i omogućio korištenje pojedinih funkcija. Kolačići su malene datoteke koje se pospremaju na Vaše računalo / drugi uređaj koji koristite (npr. table, mobitel). Neki od kolačića koje koristimo se brišu nakon završetka Vašeg posjeta Internetu, tj. nakon zatvaranja Vašeg Internet preglednika. Drugi se kolačići zadržavaju na Vašem računalu / drugom uređaju te omogućavaju nama i našim partnerima da prilikom Vašeg slijedećeg posjeta ponovno prepoznamo Vaš preglednik.

Vi možete podesiti Vaš preglednik na način da budete obaviješteni o korištenju kolačića te možete njihovo korištenje isključiti u cijelosti ili za pojedine slučajeve. U slučaju neprihvaćanja kolačića, funkcionalnost Stranice može biti smanjena. CEWE ni u kojem slučaju ne može biti odgovoran za osobne sigurnosne postavke na pretraživaču pojedinog korisnika / pristupatelja Stranici te se zaštita korisnika glede navedenog smatra obvezom korisnika / naručitelja.

Zaštita podataka

CEWE koristi brojne tehničke i poslovne mehanizme kako bi Vaše dostavljene osobne podatke zaštitio od zlouporaba, slučajnih ili namjernih manipulacija ili od pristupa neovlaštenih trećih osoba. Naše mjere tehničke zaštite se konstantno unapređuju u skladu s tehnološkim razvojem.

Vaša prava

Sukladno pozitivnim propisima ovom Izjavom se informirate o svrsi za koju se prikupljaju i obrađuju Vaši podaci.

Neovisno o dosad navedenome, imate pravo na pristup istim podacima te pravo zahtijevati, bilo osobno, putem zakonskog zastupnika ili punomoćnika, dopunu, izmjenu ili brisanje osobnih podataka, ako su isti nepotpuni, netočni ili neažurirani. CEWE će nastojati i samostalno ažurirati Vaše podatke, ako se utvrdi da isti nisu točni.

Također, molimo Vas da nas bez odgode kontaktirate radi ispravka bilo kakve greške u prikupljenim podacima koji se odnose na Vas. Stojimo Vam u svakom trenutku na raspolaganju za Vaše primjedbe, pitanja ili zapažanja te nas slobodno kontaktirate u vezi ove Izjave o privatnosti, kao i putem Službe za pomoć korisnicima / Korisničke podrške putem linka http://cewe-fotoknjiga.hr/kontakt.html